Líné brambory

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 1 vejce 400 g brambor 300 g žampionů 50 g rukoly 1 PL řepkového oleje 100 g smetany sůl * pepř 150 ml mléka Popis přípravy: 1. Vejce uvaříme natvrdo (8 min.) a ochladíme. Brambory omyjeme a v troše vody povaříme asi 20 min. doměkka.2. Žampiony očistíme a nasekáme v elektrickém sekáčku. Rukolu osprchujeme, […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
1 vejce
400 g brambor
300 g žampionů
50 g rukoly
1 PL řepkového oleje
100 g smetany
sůl * pepř
150 ml mléka

Popis přípravy:

1. Vejce uvaříme natvrdo (8 min.) a ochladíme. Brambory omyjeme a v troše vody povaříme asi 20 min. doměkka.
2. Žampiony očistíme a nasekáme v elektrickém sekáčku. Rukolu osprchujeme, osušíme a odkrojíme řapíky.
3. V hrnci rozehřejeme olej. Podusíme na něm asi 5 min. na mírném plameni houby. Vejce oloupeme a rozmixujeme se smetanou a rukolou. Osolíme a opepříme, přidáme k houbám a zahřejeme.
4. Ohřejeme mléko. Oloupeme brambory a s mlékem je rozmačkáme na kaši. Osolíme a opepříme. Servírujeme s houbovou omáčkou.

Pozitivní účinky Brambory, vejce, houby a mléko dodají extra porci bílkovin – skvěle se hodí po nemoci.

vegetariánské | vyživuje
celkem asi 865 kcal
29 g bílkovin * 54 g tuku * 67 g sacharidů

Více o tématu: mléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist