Líné brambory

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 1 vejce 400 g brambor 300 g žampionů 50 g rukoly 1 PL řepkového oleje 100 g smetany sůl * pepř 150 ml mléka Popis přípravy: 1. Vejce uvaříme natvrdo (8 min.) a ochladíme. Brambory omyjeme a v troše vody povaříme asi 20 min. doměkka. 2. Žampiony očistíme a nasekáme v elektrickém sekáčku. Rukolu […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
1 vejce
400 g brambor
300 g žampionů
50 g rukoly
1 PL řepkového oleje
100 g smetany
sůl * pepř
150 ml mléka

Popis přípravy:

1. Vejce uvaříme natvrdo (8 min.) a ochladíme. Brambory omyjeme a v troše vody povaříme asi 20 min. doměkka.
2. Žampiony očistíme a nasekáme v elektrickém sekáčku. Rukolu osprchujeme, osušíme a odkrojíme řapíky.
3. V hrnci rozehřejeme olej. Podusíme na něm asi 5 min. na mírném plameni houby. Vejce oloupeme a rozmixujeme se smetanou a rukolou. Osolíme a opepříme, přidáme k houbám a zahřejeme.
4. Ohřejeme mléko. Oloupeme brambory a s mlékem je rozmačkáme na kaši. Osolíme a opepříme. Servírujeme s houbovou omáčkou.

Pozitivní účinky Brambory, vejce, houby a mléko dodají extra porci bílkovin – skvěle se hodí po nemoci.

vegetariánské | vyživuje
celkem asi 865 kcal
29 g bílkovin * 54 g tuku * 67 g sacharidů

Více o tématu: mléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist