Lovecký řízek s houbami

Ingredience: 2 cibule 500 g žampionů 200 g lišek sůl * pepř mletá sladká paprika 3 PL mouky 4 vepřové řízky (z kýty, à 150 g) 2–3 PL másla 100 g zakysané smetany (20–30 % tuku) sójová omáčka Popis přípravy: 1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme měkkým kartáčkem, dle velikosti nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky, příp. necháme […]

Ingredience:

2 cibule
500 g žampionů
200 g lišek
sůl * pepř
mletá sladká paprika
3 PL mouky
4 vepřové řízky (z kýty, à 150 g)
2–3 PL másla
100 g zakysané smetany (20–30 % tuku)
sójová omáčka

Popis přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme měkkým kartáčkem, dle velikosti nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky, příp. necháme celé.
2. Na talíři smícháme koření a mouku. Řízek osolíme a obalíme v mouce s kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo a z obou stran na něm zprudka opečeme řízky–asi 2 min. na středním plameni–vyjmeme a zabalíme do alobalu.
3. Ve šťávě (zbylé v pánvi) podusíme cibuli, přidáme houby, okořeníme a na středním plameni dusíme, až houby zmenší objem. Dochutíme zakysanou smetanou, sójovou omáčkou a kořením. Do šťávy přidáme řízky a necháme je 5 min. odležet.

Hodí se k tomu Těstoviny, vařené brambory nebo rýže.

Pozitivní účinky Houby obsahují hodně rostlinných bílkovin, maso bílkovin živočišných. Obojí se ideálně doplňuje a vyživuje buňky.

jemné | bohaté na bílkoviny
při 4 porcích 1 porce asi 385 kcal
39 g bílkovin * 22 g tuku * 8 g sacharidů

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist