Lovecký řízek s houbami

Ingredience: 2 cibule 500 g žampionů 200 g lišek sůl * pepř mletá sladká paprika 3 PL mouky 4 vepřové řízky (z kýty, à 150 g) 2–3 PL másla 100 g zakysané smetany (20–30 % tuku) sójová omáčka Popis přípravy: 1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme měkkým kartáčkem, dle velikosti nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky, příp. necháme […]

Ingredience:

2 cibule
500 g žampionů
200 g lišek
sůl * pepř
mletá sladká paprika
3 PL mouky
4 vepřové řízky (z kýty, à 150 g)
2–3 PL másla
100 g zakysané smetany (20–30 % tuku)
sójová omáčka

Popis přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme měkkým kartáčkem, dle velikosti nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky, příp. necháme celé.
2. Na talíři smícháme koření a mouku. Řízek osolíme a obalíme v mouce s kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo a z obou stran na něm zprudka opečeme řízky–asi 2 min. na středním plameni–vyjmeme a zabalíme do alobalu.
3. Ve šťávě (zbylé v pánvi) podusíme cibuli, přidáme houby, okořeníme a na středním plameni dusíme, až houby zmenší objem. Dochutíme zakysanou smetanou, sójovou omáčkou a kořením. Do šťávy přidáme řízky a necháme je 5 min. odležet.

Hodí se k tomu Těstoviny, vařené brambory nebo rýže.

Pozitivní účinky Houby obsahují hodně rostlinných bílkovin, maso bílkovin živočišných. Obojí se ideálně doplňuje a vyživuje buňky.

jemné | bohaté na bílkoviny
při 4 porcích 1 porce asi 385 kcal
39 g bílkovin * 22 g tuku * 8 g sacharidů

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist