Míchaná paprika s bramborami

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI ½ červené papriky (100 g) 2–3 brambory (200 g) 1 PL řepkového oleje sůl * 1 vejce 1 PL fety (30 g) 2 PL mléka Popis přípravy: 1. Papriku omyjeme, očistíme, oloupeme škrabkou a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. 2. Olej rozehřejeme v široké pánvi a opečeme na něm plátky […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
½ červené papriky (100 g)
2–3 brambory (200 g)
1 PL řepkového oleje
sůl * 1 vejce
1 PL fety (30 g)
2 PL mléka

Popis přípravy:

1. Papriku omyjeme, očistíme, oloupeme škrabkou a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
2. Olej rozehřejeme v široké pánvi a opečeme na něm plátky brambor. Osolíme. Po 5 min. přidáme papriku a dále opékáme, až jsou brambory měkké (asi dalších 5 min.).
3. Fetu rozmačkáme vidličkou a rozkvedláme s vajíčkem a mlékem. Směsí přelijeme brambory a na mírném plameni pečeme asi ještě 3 min., až se vejce srazí a přendáme na talíř.

Pozitivní účinky: Brambory a vejce obsahují hodnotnější bílkoviny než malý steak! Paprika zajišťuje vitamin C (→ biologická hodnota).

rychlé | udržuje fit
asi 370 kcal
16 g bílkovin * 22 g tuku * 27 g sacharidů

Více o tématu: bílkoviny

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist