Mrkvová polenta

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI 1–2 mrkve (200 g) 1 PL másla 200 ml mléka 40 g polenty 1–2 PL nastrouhaného eidamu (45 % tuku) sůl * pepř Popis přípravy: 1. Troubu předehřejeme na 50°. Mrkev nastrouháme. Z mouky, vajec, mléka a mrkve vypracujeme těsto, osolíme a opepříme. 2. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na kostičky. Tvaroh rozmícháme s trochou minerální vody, […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
1–2 mrkve (200 g)
1 PL másla
200 ml mléka
40 g polenty
1–2 PL nastrouhaného eidamu (45 % tuku)
sůl * pepř

Popis přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 50°. Mrkev nastrouháme. Z mouky, vajec, mléka a mrkve vypracujeme těsto, osolíme a opepříme.
2. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na kostičky. Tvaroh rozmícháme s trochou minerální vody, osolíme, opepříme a přidáme ředkvičky.
3. 1 ČL oleje rozehřejeme na pánvi. Přidáme 3 plátky šunky a překryjeme 1 malou naběračkou těsta. Pečeme 4 min., otočíme, posypeme parmezánem a pod pokličkou pečeme ještě 3 min. V troubě udržujeme teplé. Upečeme dalších 7 palačinek a v troubě je klademe na sebe. Nakrájíme je na kousky jako dort a servírujeme s tvarohem.

Obměna Při přípravě sladkých palačinek nastrouháme do těsta místo mrkve jablka, okořeníme špetkou soli, potřeme oříškovo-čokoládovým krémem nebo džemem.

bohaté na karoten | vegetariánské
asi 505 kcal
17 g bílkovin * 27 g tuku * 47 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist