Mrkvový koláč s oříšky a medem

Ingredience: 200 g mrkve4 lžíce medu1 vejce160 g bio margarínu PRIMA100 g bio lískových oříšků300 g celozrnné mouky2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)1 lžička skořice1/2 lžičky drceného hřebíčku1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku100 g bio rozinek Popis přípravy: Příprava mrkvového koláče je velmi jednoduchá. Nejprve dáme nahřát roubu na 180 °C. Koláč se nejrychleji připraví v kuchyňském robotu […]

Ingredience:

200 g mrkve
4 lžíce medu
1 vejce
160 g bio margarínu PRIMA
100 g bio lískových oříšků
300 g celozrnné mouky
2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
1 lžička skořice
1/2 lžičky drceného hřebíčku
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
100 g bio rozinek

Popis přípravy:

Příprava mrkvového koláče je velmi jednoduchá. Nejprve dáme nahřát roubu na 180 °C. Koláč se nejrychleji připraví v kuchyňském robotu s ostrými noži na sekání. Nejprve nasekáme mrkev najemno, potom přidáme med, vejce a margarín a promícháme za nízké rychlosti. Přisypeme lískové oříšky a krátce rychle nahrubo nasekáme. Ke směsi přidáme mouku, kypřící prášek a koření a za nízkých otáček dobře promícháme. Nakonec pomalu vmícháme rozinky. Pokud nemáme vhodný kuchyňský robot, musíme připravené ingredience v daném pořadí smíchat ručně v míse. V tomto případě necháme margarín trochu povolit při pokojové teplotě. Pečeme v široké kulaté formě vymazané tukem a vysypané moukou nebo na plechu vyloženém pečícím papírem cca 30 minut.

Bio recept

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist