Mrkvový koláč s oříšky a medem

Ingredience: 200 g mrkve4 lžíce medu1 vejce160 g bio margarínu PRIMA100 g bio lískových oříšků300 g celozrnné mouky2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)1 lžička skořice1/2 lžičky drceného hřebíčku1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku100 g bio rozinek Popis přípravy: Příprava mrkvového koláče je velmi jednoduchá. Nejprve dáme nahřát roubu na 180 °C. Koláč se nejrychleji připraví v kuchyňském robotu […]

Ingredience:

200 g mrkve
4 lžíce medu
1 vejce
160 g bio margarínu PRIMA
100 g bio lískových oříšků
300 g celozrnné mouky
2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
1 lžička skořice
1/2 lžičky drceného hřebíčku
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
100 g bio rozinek

Popis přípravy:

Příprava mrkvového koláče je velmi jednoduchá. Nejprve dáme nahřát roubu na 180 °C. Koláč se nejrychleji připraví v kuchyňském robotu s ostrými noži na sekání. Nejprve nasekáme mrkev najemno, potom přidáme med, vejce a margarín a promícháme za nízké rychlosti. Přisypeme lískové oříšky a krátce rychle nahrubo nasekáme. Ke směsi přidáme mouku, kypřící prášek a koření a za nízkých otáček dobře promícháme. Nakonec pomalu vmícháme rozinky. Pokud nemáme vhodný kuchyňský robot, musíme připravené ingredience v daném pořadí smíchat ručně v míse. V tomto případě necháme margarín trochu povolit při pokojové teplotě. Pečeme v široké kulaté formě vymazané tukem a vysypané moukou nebo na plechu vyloženém pečícím papírem cca 30 minut.

Bio recept

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist