Rajčatová rýže s čepicí

Ingredience: 1 PL řepkového oleje 200 g mletého hovězího masa 1 ČL soli * pepř 250 g rychlovarné rýže 1 velká konzerva rajčat (800 g) ½ plechovky kukuřičných zrn (200 g) 50 g zakysané smetany (20–30 % tuku) sójová omáčka < Popis přípravy: 1. V hrnci rozehřejeme olej. Osmahneme na něm mleté maso, až se začne drobit a zhnědne. […]

Ingredience:

1 PL řepkového oleje
200 g mletého hovězího masa
1 ČL soli * pepř
250 g rychlovarné rýže
1 velká konzerva rajčat (800 g)
½ plechovky kukuřičných zrn (200 g)
50 g zakysané smetany (20–30 % tuku)
sójová omáčka <

Popis přípravy:

1. V hrnci rozehřejeme olej. Osmahneme na něm mleté maso, až se začne drobit a zhnědne. Osolíme a opepříme. Přidáme rýži a podusíme. Vmícháme rajčata a přivedeme k varu. Pod pokličkou povaříme na mírném plameni asi 2 min.
2. Mezitím dáme okapat kukuřici. Rozmixujeme ji a smícháme se zakysanou smetanou.
3. Rýži ochutíme sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ozdobíme malou porcí smetany.

Praktická rada Čerstvá, šťavnatá kukuřice se dá použít i syrová. Odkrojíme ji z klasu a rozmixujeme se zakysanou smetanou.
Pro vegetariány Místo mletého masa můžete použít i tofu.

kořeněné | jednoduché
při 4 porcích 1 porce asi 575 kcal
23 g bílkovin * 15 g tuku * 87 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist