Rajčatový slaný koláč

Ingredience: SUROVINY PRO 1 FORMU NA TARTE (26 CM ø, 8 KS) 250 g mouky (typ 1050) sůl * 1 PL citronové šťávy 175 g studeného másla nakrájeného na kousky 300 g rajčat 1 svazek bazalky 2 vejce 125 g bylinkového tvarohového sýra 2 PL mléka pepř muškátový oříšek 50 g strouhaného parmezánu tuk na vymazání Popis […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 FORMU NA TARTE (26 CM ø, 8 KS)
250 g mouky (typ 1050)
sůl * 1 PL citronové šťávy
175 g studeného másla nakrájeného na kousky
300 g rajčat
1 svazek bazalky
2 vejce
125 g bylinkového tvarohového sýra
2 PL mléka
pepř
muškátový oříšek
50 g strouhaného parmezánu
tuk na vymazání

Popis přípravy:

1. Z mouky, 1 ČL soli, citronové šťávy a másla rychle uhněteme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme do chladna.
2. Troubu předehřejeme na 180°. Formu na tarte vymažeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme zelený střed od stopek. Bazalku omyjeme, oklepeme a lístky nasekáme.
3. Na zálivku oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozkvedláme se sýrem, mlékem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a bazalkou a vmícháme ušlehané bílky.
4. Těsto dobře prohněteme a vyválíme dokulata. Těstem vyložíme dno a okraje formy, propícháme vidličkou, posypeme parmezánem a přelijeme zálivkou. Rajčata vtlačíme řeznou plochou dolů do těsta. Pečeme v troubě (spodní lišta, horkovzdušná 160°) asi 30 min.

Obměna Chutné také s chřestem, cuketou nebo špenátem.

lze připravit předem | pro hosty
40 min. + doba na odležení + 30 min. pečení
1 ks asi 335 kcal
9 g bílkovin * 25 g tuku * 24 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist