Ryba v pasti

Ingredience: 1 stroužek česneku 1 PL řepkového oleje sůl * ¼ l mléka 1 balení instantní bramborové kaše (3 porce) 300 g zmraz. špenátu se smetanou v kostkách 400 g filé z lososa pepř 1 biocitron trochu másla Popis přípravy: 1. Troubu předehřejeme na 180°. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Vytřeme jím formu na nákyp a poté ji potřeme olejem. 2. […]

Ingredience:

1 stroužek česneku
1 PL řepkového oleje
sůl * ¼ l mléka
1 balení instantní bramborové kaše (3 porce)
300 g zmraz. špenátu se smetanou v kostkách
400 g filé z lososa
pepř
1 biocitron
trochu másla

Popis přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 180°. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Vytřeme jím formu na nákyp a poté ji potřeme olejem.
2. ½ l vody přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Vmícháme ½ ČL soli, mléko a vločky bramborové kaše. Polovinu kaše dáme do formy, uhladíme a poklademe zmraz. kostkami špenátu. Lososa rozdělíme na 4 kousky, osolíme, opepříme a položíme na špenát.
3. Citron důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a položíme na lososa. Zbytek bramborové kaše rozdělíme mezi kostky špenátu. Na špenát položíme tenké plátky másla a vše pečeme asi 35 min. (střední lišta, horkovzdušná trouba 160°).

Tip Místo čerstvého lososa použijeme zmrazeného. Necháme ho napřed rozmrazit.

ednoduché | zasytí
10 min. +35 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 405 kcal
27 g bílkovin * 22 g tuku * 24 g sacharidů

Více o tématu: mléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznetev zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist