Rýžová kaše s mandlemi

Ingredience: 80 g rýžových vloček 20 g loupaných mletých mandlí 500 g hrušek 20 g másla Popis přípravy: 1. Vločky a mandle smícháme, přilijeme 625 ml vody a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 2 min. Odstavíme. 2. Hrušky omyjeme, otřeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Dužninu nakrájíme na kousky. Hrušky přidáme ke kaši, vmícháme máslo a vše […]

Ingredience:

80 g rýžových vloček
20 g loupaných mletých mandlí
500 g hrušek
20 g másla

Popis přípravy:

1. Vločky a mandle smícháme, přilijeme 625 ml vody a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 2 min. Odstavíme.
2. Hrušky omyjeme, otřeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Dužninu nakrájíme na kousky. Hrušky přidáme ke kaši, vmícháme máslo a vše jemně umixujeme. Kaši po porcích zmrazíme.

Praktická rada: Mandlovločková směs do zásoby: Smícháme mandle a vločky a uschováme je v dobře uzavíratelné sklenici. Lze skladovat asi 2 měsíce. 1 porci kaše připravíte s 2 vrchovatými PL vločkové směsi, 125 ml vody, 1 hruškou a 1 ČL másla.
Pozitivní účinky: Loupané mandle jsou spolu se sezamem nejméně alergenogenní ze všech ořechů a semínek. Jejich vysoký podíl minerálních látek se dobře doplňuje s obilím.

od 7. měsíce | do zásoby
1 porce asi 150 kcal
2 g bílkovin * 6 g tuku * 23 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist