Selský nákyp

Ingredience: 1 kg moučných brambor 1 pórek 500 g žampionů 100 g syrové šunky (chlazené) ½ l mléka sůl * pepř muškátový oříšek máslo na vymazání formy Popis přípravy: 1. Troubu předehřejeme na 200 °. Vymažeme velkou, nízkou formu na nákyp. 2. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Pórek očistíme, podélně rozřízneme, omyjeme a nakrájíme na proužky. […]

Ingredience:

1 kg moučných brambor
1 pórek
500 g žampionů
100 g syrové šunky (chlazené)
½ l mléka
sůl * pepř
muškátový oříšek
máslo na vymazání formy

Popis přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 200 °. Vymažeme velkou, nízkou formu na nákyp.
2. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Pórek očistíme, podélně rozřízneme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
3. Žampiony, pórek a brambory naskládáme do formy, jednotlivé vrstvy posypeme kostičkami šunky.
4. Mléko ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a přelijeme jím zeleninu. Pečeme v troubě 35–45 min. (střední lišta, horkovzdušná 180°).

Obměna Místo žampionů použijeme zmraz. kostky špenátu se smetanou. Do formy dáme nerozmrazené kostky.
Pro mlsné jazýčky Před pečením posypeme nákyp 3–4 PL strouhanky a 40 g nastrouhaného másla.

lze připravit předem | výživné
30 min. + 30–45 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 335 kcal
16 g bílkovin * 14 g tuku * 37 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist