Selský nákyp

Ingredience: 1 kg moučných brambor 1 pórek 500 g žampionů 100 g syrové šunky (chlazené) ½ l mléka sůl * pepř muškátový oříšek máslo na vymazání formy Popis přípravy: 1. Troubu předehřejeme na 200 °. Vymažeme velkou, nízkou formu na nákyp. 2. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Pórek očistíme, podélně rozřízneme, omyjeme a nakrájíme na proužky. […]

Ingredience:

1 kg moučných brambor
1 pórek
500 g žampionů
100 g syrové šunky (chlazené)
½ l mléka
sůl * pepř
muškátový oříšek
máslo na vymazání formy

Popis přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 200 °. Vymažeme velkou, nízkou formu na nákyp.
2. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Pórek očistíme, podélně rozřízneme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
3. Žampiony, pórek a brambory naskládáme do formy, jednotlivé vrstvy posypeme kostičkami šunky.
4. Mléko ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a přelijeme jím zeleninu. Pečeme v troubě 35–45 min. (střední lišta, horkovzdušná 180°).

Obměna Místo žampionů použijeme zmraz. kostky špenátu se smetanou. Do formy dáme nerozmrazené kostky.
Pro mlsné jazýčky Před pečením posypeme nákyp 3–4 PL strouhanky a 40 g nastrouhaného másla.

lze připravit předem | výživné
30 min. + 30–45 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 335 kcal
16 g bílkovin * 14 g tuku * 37 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist