Špenátová rýže

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 1 PL oleje 120 g krátkozrnné rýže 200 ml zeleninového vývaru 200 ml mléka 200 g sekaného listového špenátu (zmraz.) 50 g sýra cottage sůl * pepř mletý muškátový oříšek Popis přípravy: 1. V pánvi rozehřejeme olej a podusíme na něm rýži, až zesklovatí. 2. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
1 PL oleje
120 g krátkozrnné rýže
200 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
200 g sekaného listového špenátu (zmraz.)
50 g sýra cottage
sůl * pepř
mletý muškátový oříšek

Popis přípravy:

1. V pánvi rozehřejeme olej a podusíme na něm rýži, až zesklovatí.
2. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném plameni 10 min. Občas zamícháme.
3. Mléko a zmraz. špenát přidáme k rýži a povaříme dalších 10 min. Krátce před dovařením vmícháme sýr a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Praktická rada Stojí-li rizoto delší dobu, rýže vsakuje vodu a je pak suchá – přidáme trochu mléka.
Obměna Místo krátkozrnné rýže můžete použít i speciální rýži na rizoto.

jednoduché | pro líné kousat
celkem asi 715 kcal
27 g bílkovin * 20 g tuku * 107 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist