Zapečené špecle se zelím

Ingredience: 150 g mouky * 1 ČL soli mletý muškátový oříšek 2 vejce (vel. M) 1 malá sklenička baby karotky (125 g) 500 g bílého zelí 1–2 ČL řepkového oleje * pepř 150 ml zeleninového vývaru (instantního) 100 g zakysané smetany (20–30 % tuku) Popis přípravy: 1. Mouku smícháme se solí a muškátovým oříškem. Vmícháme baby karotku […]

Ingredience:

150 g mouky * 1 ČL soli
mletý muškátový oříšek
2 vejce (vel. M)
1 malá sklenička baby karotky (125 g)
500 g bílého zelí
1–2 ČL řepkového oleje * pepř
150 ml zeleninového vývaru (instantního)
100 g zakysané smetany (20–30 % tuku)

Popis přípravy:

1. Mouku smícháme se solí a muškátovým oříškem. Vmícháme baby karotku a tolik vody, až má těsto konzistenci asi jako na palačinky.
2. Omyjeme, rozdělíme a očistíme zelí a jemně ho nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm zelí. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme 10 min. na středním plameni. Vmícháme zakysanou smetanu.
3. Zároveň v širokém kastrolu přivedeme k varu vodu se solí. Z těsta tvarujeme noky a vkládáme je do vroucí vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Naskládáme je do zapékací misky, pokryjeme porcí zelí a střídavě vrstvíme špecle a zelí. Udržujeme teplé v troubě při 50°.
4. Před jídlem ohřejeme 5 min. v mikrovlnné troubě (nastavíme na 800 wattů). Nebo je zapečeme 15 min. v troubě při 180° (v horkovzdušné při 160°).

časově náročnější | levné
40 min. + 5–15 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 300 kcal
9 g bílkovin * 14 g tuku * 33 g sacharidů

Více o tématu: baby

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist