Zaučovací bio kašička

Ingredience: Vyberte nasládlé biomrkve z polního pěstování a od každé kousek ochutnejte, aby žádná nebyla hořká. V zimě raději kupte dovozové zboží, zboží ze skladu je často hořké a skleníkové produkty obsahují hodně → dusičnanů. Popis přípravy: Omyjeme 500 g mrkve, oloupeme ji a nakrájíme na kolečka. Osmahneme na 2 ČL řepkového oleje na mírném ohni a pod pokličkou dusíme ve […]

Ingredience:

Vyberte nasládlé biomrkve z polního pěstování a od každé kousek ochutnejte, aby žádná nebyla hořká. V zimě raději kupte dovozové zboží, zboží ze skladu je často hořké a skleníkové produkty obsahují hodně → dusičnanů.

Popis přípravy:

Omyjeme 500 g mrkve, oloupeme ji a nakrájíme na kolečka. Osmahneme na 2 ČL řepkového oleje na mírném ohni a pod pokličkou dusíme ve 200 ml vody 10–15 min. doměkka. Necháme vychladit, jemně umixujeme, případně ještě přidáme vodu. Měli bychom dosáhnout měkké a polévkové konzistence. Kašičku naplníme do tvořítka na led a zmrazíme. Ke každému jídlu necháme rozmrazit 1 kostku v mikrovlnce nebo v hrnci. Před jídlem vychladíme na tělesnou teplotu, případně ještě zředíme 1 PL čisté ovocné šťávy (nejlépe z jablek nebo hrušek). Postupně zvyšujeme množství a přecházíme k „opravdové“ kašičce.

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist