Banánová jahelná kaše na lžičku

Ingredience:

200 ml plnotučného mléka
20 g jahelných vloček
50 g banánu

Popis přípravy:

1. Mléko a vločky dáme do menšího hrnce a zamícháme.
2. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1–2 min. Stáhneme z ohně.
3. Banán rozmačkáme vidličkou a vmícháme do kaše.

Praktická rada: Místo samotného banánu můžeme oloupat a očistit 2 jablka, nakrájet je na malé kousky, podusit v 3 PL vody doměkka, rozmixovat s 1 banánem a po 50 g porcích zamrazit. Pak necháme vždy 1 porci rozmrazit ve vroucí kaši – a hotovo.

Pozitivní účinky: Jahelné vločky obsahují dostatek železa, banán dodá draslík. V mléce je obsažen vápník.

od 6. měsíce | bohatá na železo
asi 240 kcal
9 g bílkovin * 7 g tuku * 35 g sacharidů

20. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené