Dýňové mufiny

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 PLECH NA MUFINY (12 KS)
250 g dýňové dužniny (očištěné)
250 g mouky
2 ČL prášku do pečiva
¼ ČL sody (z lékárny, z drogerie)
¼ ČL soli
¼ ČL mleté skořice
2 vejce (vel. M)
100 g cukru
100 g změklého másla
150 ml pomerančového džusu
100 g jogurtu (1,5 % tuku)
30 g sekaných mandlí
tuk na vymazání

Popis přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 190°. Vymažeme dolíčky v plechu na mufiny (nebo do nich dáme papírové košíčky).
2. Dýňovou dužninu jemně nastrouháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou, solí a skořicí. Vajíčka rozkvedláme. Smícháme cukr, máslo, pomerančový džus a jogurt. Přidáme směs mouky a koření. Krátce promícháme, až se těsto spojí. Poté vmícháme nastrouhanou dýni.
3. Těsto naplníme do formiček a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě (spodní lišta, horkovzdušná 170°) asi 30 min.

Obměna: Chutné také s mrkví nebo nastrouhanými jablky místo dýně a s celozrnnou moukou a hnědým cukrem. Nemáte-li sodu, použijte celkem 3 ČL prášku do pečiva.

jednoduché | na cesty
30 min. + 30 min. pečení
1 ks asi 205 kcal
4 g bílkovin * 10 g tuku * 26 g sacharidů

20. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené