Panenka z čuníka s nivovým dipem

Ingredience:

1 větší vepřová panenka
8 plátků uzené libové slaniny
20 dkg sýru niva
1 dcl smetany
sůl
pepř
olej

Popis přípravy:

Vepřovou panenku odblaníme a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalejeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky až se sýr roztaví a spojí se smetanou vytvoříme hustou omáčku (dip). Vepřovou panenku omotáme postupně plátky slaniny a převážeme provázkem. Rozpálíme olej na pánvi a zlehka dokola restujeme panenku. Jakmile slanina zezlátne cca 15 minut necháme maso zakryté pokličkou cca 5 minut dojít. Panenku poté nakrájíme na stejně tlusté plátky a na talíři přelijeme částečně nivovým dipem.

Příloha brambory na všechny způsoby - dle chuti.

Zdroj: www.jimebio.cz

8. 10. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené