31. týden: Očkování – bezpečnost nezaručena :o(

ZUZANINO TĚHOTENSTVÍ Oproti minulému týdnu byl tenhle super rychlý a hlavně nabitý zajímavým programem. Nejprve Vám ale musím povědět o přednášce paní MuDr. Elekové, které jsme se zúčastnili i s mým milým. Já byla šťastná, že projevil zájem se také zúčastnit – jinak bych mu musela všechno doma tlumočit. :o)

Z některých faktů o očkování byl velmi překvapený, ale to já ostatně také. Byla jsem v šoku, když jsem se dověděla, že evropská legislativa nepožaduje po výrobcích vakcín uvádět zbytkové látky z výroby – tudíž se u nás prostě neuvádějí. Vakcíny můžou obsahovat zbytky antibiotik, formaldehydu, rtuti, které i v povoleném zbytkovém množství ve vakcíně překračuje bezpečnostní limity pro kojence. V Austrálii se ovšem musí do příbalového letáku uvádět všechno – takže pokud si porovnáte náš letáček s jejich k stejné očkovací látce – budete se divit.

Můj instinkt mi dávno napovídal, že tolik očkování pro tak malinký organismus, který si teprve vytváří imunitu nemůže být bezpečný… Před asi dvěma týdny jsem se zúčastnila přednášky, kdy na jejím konci za námi přišla jistá pediatrička z Uherského Hradiště a udělala nám malou přednášku o péči kojence z lékařského hlediska – samozřejmě se okrajově dotkla i tématu očkování. Bylo nám řečeno, že není důvod očkování odkládat, až bude miminko starší, nemáme poslouchat nějaké mýty o jeho škodlivosti a na mou otázku, jestli jedna dávka s tolika očkovacími látkami naráz v tak brzkém věku nemůže miminku nějakým způsobem uškodit, mi bylo odpovězeno, že v žádném případě – protože, cituji: „V dnešní době je výroba očkovacích vakcín na takové úrovni, že se není třeba bát žádných vedlejších účinků.“ :o)) Jak vůbec může něco takového vypustit z pusy? Pokud se u nás nemusí vše uvádět do příbalového letáčku a co vakcíny obsahují, ví zřejmě jen výrobci sami? Jo a ještě mi řekla, že pokud si zaplatím dvě očkování, která nejsou povinná – třetí mám od ní jen za 500,-. :o)) No, nekup to.
Nebudu tady rozepisovat všechno, co jsme se dozvěděli (tolik prostoru nemám), ale pokud sami ještě váháte, jestli očkovat – či ne, vřele doporučuji přednášku paní doktorky Elekové, nebo si ji prostě dejte do googlu a počtete si. :o)

Další zajímavostí našeho týdne byla návštěva mého doktora. Vše je jak má být – naše maličká má 1,8 kg a už se nám otočila hlavičkou dolů. Většinu času je teď v klidu, ale když už se rozhodne o sobě dát vědět, pak jsou to teda rány. :o)

Já pokračuji v „užívání si“ své mateřské, takže plán na příští týden:

  1. Těhotenské focení
  2. Víkendový kurz „Zrození a probuzení“ (cítím se teď jak houba – pořád bych jen nasávala informace a mám chuť se učit)
  3. Grilovačka u známých

Přeji Vám báječný a slunečný týden. :o)


Zuzana je v 31. týdnu těhotenství. Co se děje s jejím tělem?

b633476609100114686.jpg

23.6.2015 2:41  | autor: Zuzana Gavendová
Více o tématu: doktorkymiminkoočkování

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist