36. týden… a přišla panika

ZUZANINO TĚHOTENSTVÍ Počátkem našeho 36. týdne jsme k aktivní přípravě na porod kromě masáží, Aniballu a čajíčků přidali ještě kapsle z Pupalky s vitaminem E a Caulophyllum (homeopatika) – které teď budu střídat po pěti dnech s Actaeou, a to až do porodu. Snad to všechno k něčemu bude? Aspoň mám pocit, že něco dělám pro dobrý průběh porodu a dál už se děj vůle Boží.

Třeba tak, jak se děla u kamarádky tento týden… Měla mít příští týden plánovaného císaře a ejhle – malá se rozhodla přijít na svět už v neděli a přirozenou cestou. Měla jsem obrovskou radost (jako bych to byla já, kdo porodil. Moc mi pomohlo, když mi napsala, že na ni byli v porodnici všichni hodní a že se není vůbec čeho bát. Dá se to zvládnout… Po tomto sdělení jsem se začala dokonce těšit.

Tento týden mě čekala další návštěva u mého doktora a další KTG. Pan doktor mi sdělil, že je vše na dobré cestě: „No, jste otevřená na centimetr. Porod se teď může rozběhnout kdykoliv. Možná tento týden, možná příští…“ Zachvátila mě panika. Měla jsem pocit že vlastně potřebuji ještě všechno  „dodělat“ a dotáhnout do konce. Prostě celé odpoledne jsem celá propocená žehlila oblečení pro nás i malou, věšela nové záclony, uklízela – jako by měl nastat konec světa. A večer jsem se celá unavená, ale spokojená skácela do křesla. Teď se divím, že jsem ze vší té aktivity neporodila.

Druhý den dopoledne jsem si připravila dvě tašky do porodnice. Menší tašku na sál – tam jsem si přibalila elektrickou aromalampu s olejíčkem, mp3 s reprákem a v duchu jsem si říkala, jestli budu mít vůbec náladu při těch bolestech na takové blbosti. No, uvidíme.

V tomto týdnu jsem si ještě zašla na pedikúru – abych měla hezké nožky k porodu. A o víkendu na narozeninovou oslavu, kde jsem se symbolicky zdržela alespoň dvě hodinky – vypila asi 4 Matonky, snědla pár zákusků, rozdala pár zdvořilých odpovědí na pitomé otázky tipu „Kdy se rozsypeš?“ a jela jsem domů.


Zuzana je v 36. týdnu těhotenství. Co se děje s jejím tělem?

b633476609100114686.jpg

3.8.2015 1:00  | autor: Zuzana Gavendová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist