Poslední měsíce hypochondrie…

KLUB TĚHULEK! ELIŠKA Už je to tak, zbývají nám necelé dva měsíce do porodu a je to taky pěkně znát. Nejen, že jsem přibrala už skoro 20 kg, takže je to znát na pohybu, ale v poslední době mě začaly neskutečně brnět ruce a to nejvíc v noci, takže s krásným cca 8-mi hodinovým spánkem v kuse jsem se už teď definitivně rozloučila, i když během celého těhotenství to bylo vlastně výjimečné.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


Když mě v noci nevzbudí čůrání, tak je to brnění, nebo bolesti zad. Brnění mě ale v tomto období trápí asi nejvíc. 🙁 Brní mě ruce od zápěstí až ke konečkům prstů a docela to pěkně bolí. Vlastně už teď nepoznávám svoje ruce, jak jsou nateklé. Podle chytrého článku na internetu se jedná o tzv. „Syndrom karpálního tunelu“, který je v těhotenství běžný. Je to způsobeno otokem tkání v zápětí a následným ucpáním cév zásobujících krví horní končetiny. Ovšem pokud se k tomu projevuje navíc motání a bolest hlavy, tak by se měl tento problém konzultovat s lékařem. Což je i můj případ. Neustále se mi točí hlava, ale domnívala jsem se, že to bude kolísavým tlakem, který je v těhu taky běžný. Zítra mám naplánovanou pravidelnou kontrolu u své doktorky, tak jsem zvědavá, jak dopadnu.

Dnes jsem se dokonce vzbudila s nateklými dásněmi. Udělaly se mi z vnitřní strany malé váčky u předních zubů. Příští týden jdeme s Honzíkem k zubařce a také na ústní hygienu. Jen si neumím představit, že se mi bude někdo v tomhle stavu, vrtat v puse ca 45 minut na hygieně… a poté ještě, nevím jak dlouho, na běžné kontrole.

Zítra jsem také objednaná v Ústecké nemocnici na vypsání porodopisu. Předpokládám, že se dozvím, jak to vše chodí a domluvíme si termín prohlídky sálu a vůbec celého oddělení, kde se naše výjimečná událost bude odehrávat. Počítám s tím, že jakmile uvidím do čeho jdu, tak mě to v noci už nepřestane strašit. 😉

Když už se mi totiž povede usnout, tak se mi zdají samé pěkné věci. Už teď mám strach z porodu, tak se mi všechno živě odehrává před očima. Tolik myšlenek, co mi koluje ohledně porodu v hlavě… Opravdu se těším, až to budu mít za sebou.

Příští týden nás, těhulky z Babywebu, čeká opětovné focení ve FotoProMě, tak se nemůžu dočkat. Jediné, co mě trápí, je, že už mi je jenom pár kousků oblečení, se kterými navíc moc parády neudělám, tak jsem zvědavá, co vymyslíme. Tentokrát se mnou pojede moje mamča, tak si uděláme dámskou jízdu a trochu to spojíme s nákupy, pokud tedy budu mít dostatek sil. Chtěly bychom vybrat náušničky pro tu naši princeznu a ještě pár věcí, které nám schází do výbavy.

Snad příští týden budu optimističtější a budu vám schopná popsat těhotenství trochu i z té hezké stránky.
Vaše těhulka Líza 😉


Eliška právě prožila 32. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476609100114686.jpg

3.7.2014 12:54  | autor: Eliška Pulchartová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist