„Nadstandardní“ služby u gynekoložky

KLUB TĚHULEK! TEREZA Většina těhulek na Babywebu rodí 2 nebo 3 týdny před termínem a já mám zase pocit, že se naše mimi bude držet do poslední chvíle jako klíště a prostě si to v tom svém bazénku bude užívat co nejdýl. Už jenom 3 týdny, ale tuším, že ani věčnost netrvá tak dlouho jako čekání na vysvobození z těla slonice.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


Včera jsem zašla ke gynekoložce. Ani jsem o tomhle nechtěla psát, ale vzhledem k tomu, že jsem za každý měsíc návštěv platila 500 Kč, chtěla bych vám dovyprávět příběh o kvalitě jejích poskytovaných služeb, které jsem v posledním příspěvku nakousla. Bavily jsme se, jak se mám, no a hned na to jsem jí tedy řekla, že si nemyslím, že bylo nutné mi hned předepisovat heparin na ředění krve, který by pro mě mohl být velkým rizikem během porodu, ale odeslat mě na kontrolní ultrazvuk, když jsem jí 3x zopakovala, že mě noha nebolí a že necítím žádný problém.

Na tohle paní MUDr. Paseková reagovala bez náznaku pochybení slovy: „Myslím, že mě nepřesvědčíte a já nepřesvědčím vás. Bude asi lepší, když budete chodit k jinému gynekologovi.“ Z tohohle úvodu mi bylo jasné, že jí jde jen o peníze a když se vyskytne náhodou nějaký problém, tak rychle ruce od takového případu pryč. Naopak mi vyčítala, že jsem s ní vůbec nekonzultovala svůj zdravotní stav a že ona proaktivně mě musela kontaktovat. No… moment… já myslela, že platím 500 Kč měsíčně za nadstandardní péči a tedy proaktivita ze strany lékaře je víc než na místě?!

Pak mi přednesla, že běžně předepisuje heparin těhotným. Moment… takže za těch 500 Kč měsíčně paní doktorka nehledá individuální řešení a nezamyslí se nad svými „běžnými postupy“?! To mě jen ujistilo v mém pocitu, že problémy řeší plošně: prostě předepíše recept, aby byl pacient spokojený, že s řešením odchází domů a tupě bral prášky, které nicméně třeba vůbec nepotřebuje, ale vždy mají nějaké vedlejší účinky. Ona podporuje chemický průmysl a má z toho své bodíky u pojišťovny a před pacientem vypadá jako velký odborník přes gynekologii. Důležité však zůstává: Bude vás oslovovat vaším titulem a třást rukou při příchodu i odchodu. Zkrátka… vyreklamovala jsem si služby za poslední měsíc, ochotně mi vrátila 500 Kč, dala do ruky výpis z dokumentace a já hledám dalšího gynekologa.

Musím se přiznat, že v Praze jsem ještě nenarazila na lékaře (především gynekologa), o kterém bych mohla říct, že je opravdu odborník… a který by zároveň byl finančně dostupný. O kvalitě poskytovaných služeb zdravotními sestrami ani nemluvím. Člověk aby se opravdu v Praze bál svěřit do zdravotní péče. Asi to beru sama ze svého profesního hlediska… Jako učitelka: Kdyby student pochyboval o mém vysvětlení probírané látky, určitě bych ho neposlala za jinou učitelkou, aby se to doučil s ní, protože bych to brala jako své vlastní profesní selhání, velkou neodbornost a potupu. Jako personalistka: Kdyby za mnou přišel zaměstnanec s nějakým HR problémem a s tím, že jsem měla špatný postup v řešení jeho pracovních záležitostí, určitě bych mu neřekla, ať si své zaměstnanecké problémy řeší s někým jiným, ale snažila bych se to dát do pořádku. Asi máme holt jiný pohled na věc. Otočím raději list.

V sobotu jsem se svými muži oslavila svůj svátek. Snad jediný den, kdy za uplynulý týden nepršelo a dokonce i vysvitlo sluníčko. Martínek nás obdařil 4 hodinovým spánkem přes poledne, tak jsme si mohli dát nohy nahoru a meditovat. 🙂 Zašli jsme si na výborný oběd. Vydali jsme se na procházku kolem přehrady, kde jsme měli před dvěma lety svatbu, sbírali kaštany a samozřejmě pozorovali všechno, co mělo kola! Martínkova velká záliba.

Martínek se za poslední týden zase neuvěřitelně rozpovídal. Jeden den jsem s ním seděla u snídaně a kávu jsem si udělala do hrníčku, kde jsou vyobrazeny 3 grácie v různobarevných šatech a Martínek z ničeho nic řekl „maní“. Nejdříve jsem si myslela, že to je nějaký náhodný souzvuk slabik, ale pak jsem si všimla, že ukazuje na grácie a že říká „paní“ a pak najednou řekl „šaty“… sám od sebe. Opravdu mu mluvení jde. Dokonce začíná skloňovat a skládá svoje vlastní věty o podmětu a přísudku. Sloves zatím moc není, tak to jsou většinou věty s významem, že něco není, spadlo, pálí, bolí, že se spí nebo někam jde.

Jinak na ultrazvuku už bylo naše miminko pěkný macek! A dnes už to je 21 dní do řádného termínu porodu, tak prosím, prosím, smutně koukám… kdy uuuuuuž??? Pojď uuuuuuž!!! 🙂


Tereza právě prožívá 37. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598734508896.jpg

19.10.2016 1:50  | autor: tereza.kaletova_108716

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist