Vnímání krásy kolem nás

ZDEŇČIN TĚHOTENSKÝ BLOG Milé těhulky, nevím, jestli se mi to jen zdá, nebo prostě ten čas čím dál tím více letí. Už asi 5 let mám pocit, že týden uběhne stejně rychle, jako kdysi 2 dny. Dospělo to tak daleko, že mi nevadilo sedět dlouho v práci nebo snášet nepříjemnosti od lidí, hlavně, když ten den nebude utíkat tak rychle.

No a nyní jsem těhotná a mám pocit, že mi čas letí ještě rychleji, je-li to vůbec možné. Je pravda, že mě na to moje sestřenice připravovala, ale nechtělo se mi tomu věřit. Snažím si teď tudíž vychutnat každou chvíli probíhajícího dne. Zatím jsem nezačala brzo vstávat, ale to jediné si snad odpustím, protože dle slov všech těhotných kolem sebe, mám na brzké vstávání rezignovat, protože za chvíli nebudu znát nic jiného.

Dnes jsem měla krásný den. Sice jsem ho téměř celý odpracovala, ale přesto jsem si to užívala. Zjistila jsem, že je stále mnoho věcí, které mě překvapí a udělají mi radost. Tak například štípání dřeva. Je pravda, že přítel se snaží štípat dříví sekerou, ale dnes bylo nutné použít větší sílu – motorovou pilu a hydraulickou štípačku, šlo totiž o celé kmeny. Topení dřevem je nejen pocitově, ale i na pohled krásná věc. Pozorovat oheň za sklem je prostě uklidňující. A dnes jsem našla něco krásného i na přípravě dřeva na zátop. Netušila jsem, jak dokáže být takové dřevo houževnaté a jak dokáže při štípání naříkat. Bylo to něco neuvěřitelného, ten naříkavý zvuk, jakoby se poražený strom ještě po smrti bránil tomu, aby byl rozsekán na kusy. Možná je to tím, že jsem těhotná, ale i kdyby, jsem za to vděčná. Vnímám nyní mnohem více věcí kolem sebe, nebo možná vnímám jen jiné a podle mého i důležitější věci v životě.

No a co dělá naše miminko? Je to velká/ý neposeda. Každou chvíli mě kopne a já už získala pocit, že je to normální součást života. Břicho se mi různě vlní a hlavně má naprosto nepravidelný tvar. Co mě ale překvapilo nejvíce je fakt, že už jsem schopná miminko přes stěnu břišní nahmatat. Je to až neuvěřitelné, jak mi je na dosah. Snad mu to nevadí, že ho tak ohmatávám.

Krásný pocit z těhotenství mi zatím nic nepřekazilo a přibývají jen a jen pozitivní zážitky.

To samé přeji i vám, všem dalším těhulkám.
Vaše bloggerka Zdeňka

5.8.2014 3:20  | autor: Zdeňka

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist