Dotek motýlých křídel? Ne, u nás začaly kopanečky!

KLUB TĚHULEK! LUCIE Jako obvykle týden byl namáhavý, plný nových zážitků, setkávání s lidmi, procházek a užívání si podzimního sluníčka. Slunce a teplé počasí mě přímo dobíjí a motivuje.

Fotografie z ateliéru rodinné fotografie Fotoprome.cz


Zmínila jsem se v předchozím článku o tom, že bych chtěla začít cvičit už kvůli zádům a celkové pohodě, ale to bych nebyla já, aby se mi do toho plánu něco nepřipletlo. Dostala jsem informaci, že bych to měla nejdříve prodiskutovat s paní doktorkou, protože mi tak trochu nedošlo, že jsem na rizikovém těhotenství. Takže mé vysněné těhotenské cvičení a karimatka odpočívá zpět v dostatečném úkrytu před mojí touhou. Naštěstí jdu ve středu do poradny a budu doufat, že mi to paní doktorka dovolí a zároveň mi prozradí moje druhé přání- pokud bude tedy Bublinka spolupracovat a ukáže nám co se v bříšku a mezi nožičkama ukrývá!

Z chytrých knih pro těhotné jsem se dočetla, že bych měla s manželem začít chodit do kurzů přípravy k porodu. Myslela jsem si, že kurzy, které jsou mimochodem pro prvorodičky poměrně zajímavé a plné nezbytných informací, se navštěvují se těsně před porodem. Budu o tom muset zjistit mnohem víc, zeptám se v poradně, kdy se může začít chodit a musím to naplánovat, listopad totiž uteče jako voda a už jsou Vánoce skoro za dveřmi. Nás čeká začátkem prosince vytoužený ultrazvuk, kde nám pořídí nahrávky a fotky miminka a pak se přehoupne Nový rok a porod je tu, uf!

Začala jsem pociťovat těhotenské změny i z vnějšku. V průběhu několika týdnů jsem si všimla, že se mi posouvá těžiště těla a já jsem strašně neohrabaná a občas si připadám, jako by se mi motaly nohy po alkoholu, který nekonzumuji. Zvykla jsem si na to asi po 2 týdnech. Další docela nepříjemná záležitost je spánek, jinak než obložená polštářky mezi koleny a zády neusnu. Je mi mnohem pohodlněji takhle usínat a nebolí mě tak kyčle. Polštářky se osvědčily a výsledkem je klidnější průběh spánku. Další věcí jsou bláznivé sny, které se mi zdály asi před týdnem. Viděla jsem tam samé mrtvé lidi, jak někdo srazil autem člověka, nebo se někdo utopil, hořící dům od střechy, nebo že se s někým neustále dohaduji a hrozně mě to štve a trápí. Za celé těhotenství se mi zdálo už dvakrát o chlapečkovi a jednou o holčičce, ale necháme se překvapit, co nám doktorka řekne.

POVÍDEJTE SI S LUCKOU A DALŠÍMI TĚHULKAMI V DISKUZI!

V úterý jsme byli na návštěvě u manžela tety a strýce. Popíjím čaj ve svém oblíbeném tureckém sedu a najednou mě vyleká taková zvláštní bolest, která se opakuje nad pupíkem, trvalo to kolem 5 minut. Teta se mě zeptala s vytřeštěnýma očima, co se mi stalo, že jsem úplně přestala mluvit a chytla se za břicho! To mě to naše malé prtě začalo okopávat nad pupíkem! Byla jsem v naprostém úžasu, co se mi to děje a co to je?! Všichni říkali o malých bublinkách, nebo lochtání jako motýlci, ale takové regulérní kopanečky? Proč ne, tak super Bublinko! Aspoň vím, že jsi tam a jsi v pořádku! Ale rovnou kopanečky, tak to jsem vážně nečekala! Krásný, nepopsatelný a zároveň naprosto nádherný pocit! Všichni přítomní byli dojatí a připili na zdraví našeho miminka už ne karatisty, ale fotbalisty. Asi bude po mně, taky jsem hrávala fotbal za holky v mém rodném městečku.

Lepší zpráva je pupíková, už nevypadám přejedeně, nebo tlustě, ale konečně těhotně! Bříško mám víc nahoře, tak jde krásně vidět. Baví mě stříhat gumy ze všech domácích tepláků, co mi jsou nepohodlné. Za dnešek padly dvě gumy za vlast. Jak jsem neohrabaná, tak po vycházce s naší fenkou Darinou jsem od bláta jenom já a mám větší spotřebu tepláků. Tak se s Vámi loučím a budu se těšit zase za týden!

Lucka a Bublinka!


Lucie právě prožila 19. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476599764788426.jpg

24.10.2013 12:52  | autor: Luccy.O.

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist