30.tt – Co už máme

TĚHULKA HELENA Pro miminko už máme spoustu věcí. Má se sice narodit až za dva měsíce, ale nechci nic shánět na poslední chvíli. O tom, že máme hluboký kočárek, jsem už psala. Od kamarádky máme taky kombinovaný kočárek s autosedačkou, který se dá předělat na golfky.

Do hlubokého kočárku jsem koupila podložku, přišlo mi, že dno je moc měkké. V obchodech jsem se dívala na návleky na kolečka, budeme s kočárem jezdit po bytě. Byly ale docela drahé, tak jsem je ušila sama na stroji – jen tedy na zadní kolečka, na přední nejdou uchytit.

Koupili jsme komodu do ložnice se 4 šuplíky, budeme ji používat jako přebalovací. Přijde mi to mnohem praktičtější než specializované přebalovací stolky, které mají jen pár otevřených poliček, na které se práší a věci z toho můžou vypadávat. A taky máme přebalovací podložku.

V ložnici už také máme dětskou postýlku, kterou máme zapůjčenou od rodiny. Koupila jsem do ní novou matraci a musím říct, že bylo pěkně náročné nějakou vybrat – ze všech možností, které jsou na trhu. Nakonec jsem pořídila pěnovou, tak snad s ní bude mimčo spokojené.

Máme už i vaničku i vkládací podložku do ní a taky dva dětské ručníky a jednu žínku. 🙂
Dlouho jsem rozmýšlela o speciálním koši na pleny, o takovém tom antibakteriálním, co zabalí plenku do fólie a není nic cítit… jenže dokupování náhradních fólií je dost drahé. Ale měli ho v jednom obchodě ve velké slevě, takže už mám i ten koš. Až mi dojdou náplně, rozhodnu se, co s tím dál. 🙂

Koupila jsem si monitor dechu, proplatí mi ho zdravotní pojišťovna. Nevím, jestli budu klidnější s ním nebo bez něho, až v noci spustí alarm, ale kamarádčině děťátku zachránil život.

Oblečky – to je samostatná kapitola. Od sestry už mám cca 100 různých oblečků pro nejmenší miminko až po jeden rok. Snažím se to nějak všechno vyprat v dětském prášku, dát uschnout ven a pak ještě vyžehlit, jenže v těchto deštivých a studených dnech do toho není moc chuť. 🙂

Chybí mi ještě předepsaná výbava do porodnice. To si říkám, že ještě snad počká…


Helena právě prožívá 30. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476609100114686.jpg

1.5.2017 6:53  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist