25. tt – První nakupování výbavičky

TĚHULKA HELENA Tento týden jsem byla hodně unavená, a to chodím spát brzo a přes den nedělám nic vyčerpávajícího. Asi mají pravdu všechny ty knížky, že tělo maminky pracuje za dva.

Miminko už kope dost znatelně, cítím ho nejen když v klidu sedím nebo ležím, ale třeba i při čekání na metro nebo při chůzi.

Udělala jsem si radost a koupila jsem si těhotenské tričko. Většina triček a mikin mi už je přes bříško krátkých… To proto, že jsem se potkala s kamarádkou, která měla krásnou těhotenskou halenku a moc jí to slušelo. Tak jsem se zastyděla a zapracovala taky malinko na svém šatníku. 🙂 S tričkem jsem koupila taky kojící podprsenku (no jo, je na to brzo, já vím…), čepičku pro miminko a dvě látkové plínky.

V neděli jsem vytáhla manžela, že půjdeme koupit kočárek, byly slevy v našem oblíbeném obchodě. Je to asi ještě brzo ve 25. tt, ale nemám ráda řešení věcí na poslední chvíli. A co když se mimčo pak bude chtít narodit dřív.. Koupili jsme hluboký kočárek, který se dá upravit na sportovní za super cenu. A taky jsme rovnou vzali vaničku, podložku do vaničky a přebalovací podložku.

Doma jsem se hned pustila do skládání kočárku, byl v krabici asi na patnáct částí. Po úporném boji (návod ke složení nic moc) jsem to nějak dala dohromady a zacvakla naposledy korbičku. Ukázala jsem své veledílo manželovi a ten se smál, že je kočárek nakřivo. 🙂 Když jsem se podívala detailněji, opravdu jsem dala korbičku nakřivo – „z kopce“, hlavička dítěte by byla výš než nožičky. Jenže další zacvakávací poloha taky nebyla ideální – hlavička níže než nožičky… Přemýšleli jsme, jestli to takhle opravdu má být a dítě budeme vozit z kopce. Pak mne ještě napadlo vygooglit video návod na složení kočárku a zjistili jsme, že jsem dala díl zadního podvozku obráceně. Takže miminko už má nachystaný rovný kočárek. 🙂


Helena právě prožívá 25. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476608196706096.jpg

27.3.2017 9:09  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist