31. tt – Kontrola na ultrazvuku

TĚHULKA HELENA Ve čtvrtek mne čekala kontrola na ultrazvuku ve 30. týdnu. A taky odběr krve. Odběr nemusel být na lačno, což mne ohromně potěšilo, mám doktorku daleko a jak jsem byla na krvi na lačno naposledy, skoro jsem omdlívala z hladu. A taky jsem teď byla objednaná až na 15:00, tak nevím, jak bych to nalačno celý den vydržela.

Celá kontrola byla velmi rychlá. Obdivuji paní doktorku, že to ďábelské tempo pacientů zvládá – pokaždé, když k ní přijdu, má totálně plnou čekárnu a přitom je velmi pečlivá a milá. Je pravda, že jí hodně pomáhá sestřička, která objednává, odebírá krev, měří tlak, váží, testuje moč, měří monitor a zapisuje do průkazky. A taky posílá e-maily s výsledky vyšetření. A vlastně dělá veškerou další administrativu.

Nejdřív jsem tedy šla do ordinace k sestřičce, ta mi odebrala krev a odnesla průkazku paní doktorce. Ta mne za chvíli volala k sobě. Položila jsem se na ultrazvuk, velmi příjemná změna byla, že jsem nemusela sundávat kalhoty, jen jsem vyhrnula tričko (na rozdíl od všech kontrol typu „poradna“). Paní doktorka kontrolovala rozměry miminka – průměr a obvod hlavičky, bříško, délka stehenní kosti a různé poměry, srdíčko, průtok krve a vše diktovala sestřičce. Z těch všech údajů přístroj vypočítal přibližnou váhu miminka – necelých 1,9 kg. Prý větší miminko, ale v normě. A to neberu vitamíny. 🙂 Také už je Kubík natočený hlavičkou dolů, prý je to ta ideální k přirozenému porodu – poloha „podélná hlavičkou“.

Dneska jdu na jógu, chodím pravidelně od posledního týdne prvního trimestru jednou, úžasně mi spravuje bolavá záda. Ale jak už mám mimčo natočené hlavičkou dolů, tak už prý nemám dělat obrácené pozice, tedy např. v lehu zvedat pánev, mimčo by se mohlo zase někam otočit. Mně tedy přijde, že už v bříšku nemůže mít moc místa na otočení, ale dobře. 🙂

A co je u mne nového? Přibrala jsem 10 kg. Pořád nosím jedny moje oblíbené předtěhotenské džíny s nízkým pasem. Při vstávání z lehu jsem se naučila otáčet přes bok. Otékají mi nohy a klouby na prstech u rukou. Jedna z nejtěžších činností je navlékat a sundavat ponožky a obouvat, zouvat a zavazovat boty. Jsou to všechno jen drobnosti. Mám se skvěle, užívám si těhotenství a děsně moc se těším na  miminko.


Helena právě prožívá 31. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476609261672016.jpg

10.5.2017 8:17  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist