Jaké to je ve 24 tt.

TĚHULKA HELENA Drobnosti a postřehy, které jsou pro mne aktuální: cítím záda v kříži, hodně mi na to pomáhá těhotenská jóga, chodím jednou týdně. Více lekcí tady v okolí není, jinak bych chodila častěji. A doma se rozhodně cvičit nedonutím.

Podle přečtené literatury o těhotenství jsem si myslela, že budu v noci běhat na malou, ale to bylo jen pár týdnů v prvním trimestru a jinak doteď vše počká do rána. Na večer se v pití neomezuji.

Je mi pořád hodně teplo, tuhle velkou změnu si maximálně užívám. Od malička mi byla pořád a všude zima.

V noci se mi hůře spí, často se budím, bříško už o sobě dává vědět, tak musím střídat přeležené boky. Koupila jsem si kojící polštář vyplněný kuličkami a podkládám jím bříško a nohy, ale mám ho krátce, ještě jsem se s ním nesžila. Některé recenze na kojící polštáře varují před kuličkami a upřednostňují jako výplň klasické duté vlákno. Prý že polystyrenové kuličky hrozně vržou, když si dáte polštář pod hlavu. Mně nic nevrže ani nevadí, je mi to jako materiál příjemné.

V noci mám také občas křeče do lýtek, nesmím se moc protahovat a vrtět v posteli. Občas si dám šumivé magnezium, tak jednou za 2-3 týdny, nechci to s těmi doplňky stravy moc přehánět. V prvním trimestru jsem brala Femibion I a pak po 12. týdnu přešla na II. Na ultrazvuku z 12. týdne ale mělo miminko už o 100 gramů víc než je tabulkový průměr. Nikdo mi asi nepotvrdí, čím to je, každý bude mít jiný názor. A tak beru Femibion II jen jako příležitostný doplněk jednou za 14 dní. Jím hodně ovoce a zeleniny, to mi nedělá problém, je to moje oblíbená strava. A věřím, že to miminku takhle stačí.

Nečekané jsou pro mne bolesti pánve, kyčlí a oblasti stydké kosti, které začaly tento týden. Bolí to po delším klidu – při vstávání ze sedu se nemohu rozchodit. A po uložení do postele cítím každé otočení. Když to pak člověk rozchodí, tak už je to dobré. Horší je zase období klidu, po něm to zase začne. Prý jsou tyhle bolesti normální, jedná se o rozvolňování pánve k přípravě na porod. OK, nic hrozného to není. 🙂


Helena právě prožívá 24. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476601958155736.jpg

27.3.2017 8:36  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist