27.tt – Čím udělat těhotné radost :)

TĚHULKA HELENA Tento text je pro vás všechny – tatínky, babičky, dědečky, sestry, bratry, děti, kamarády, kolegy, spolucestující… Pokud jste se rozhodli zpříjemnit vaší těhulce den nebo třeba i celé období těhotenství, poradím vám, jak na to.

Tatínkové děťátka – nebojte se rostoucího bříška a často ho pohlaďte. Zajímejte se o pohyby děťátka a také o všechna vyšetření. Budu ráda, když na velké ultrazvuky budete chodit se mnou. Chápejte, že jsem více unavená a jdu si lehnout třeba v osm večer. Dejte mi nějak mile najevo, že vám to nevadí a že je samozřejmé, že si potřebuji odpočinout. Po porodu už to pro mne taková pohodička nebude. Kupte mi květiny, malý dárek, čerstvé ovoce… cokoliv, co běžně neděláte. 🙂

Potřebuji pomoci s nošením těžkých věcí nad 5 kg a ocenila bych, kdybych si o vše nemusela říkat. Týká se to hlavně větších nákupů, bylo by moc milé, kdybyste se někdy nabídli sami. 🙂 Přizpůsobte svůj program mému rostoucímu bříšku. Když už teď např. nemůžeme jezdit na kole, najděte něco jiného, co bude bavit nás oba a budeme u toho spolu.   

Všichni ostatní než tatínkové – nehlaďte bříško, i když vás to hrozně láká. Tohle gesto je výlučně dovoleno tatínkům děťátka, aby s maminkou spoluprožívali pohyby děťátka.

Všichni – nekomentujte, jak moc jsem přibrala. I když je to v těhotenství normální, žádné ženě nejsou tyto typy komentářů ani trochu příjemné. Nekupujte pro miminko nic, na čem jsme se předem nedohodli. Zeptejte se raději, co potřebuji, ráda vám něco najdu, co mi ve výbavičce ještě chybí.

Ve větším horku – při stání hlavně v dopravních prostředcích a frontách uvnitř vydýchaných místností se mi dělá špatně, na omdlení. Velmi ocením, když mne pustíte sednout, případně budete držet místo ve frontě (než se odskočíme nadýchat ven) a nebudu si o to muset výslovně říkat.

Dejte si pozor na nevyžádané rady. Každá budoucí maminka (i prvorodička) si chce dělat věci po svém. Na to, co potřebuji vědět a co mne zajímá, se vás určitě zeptám.

A ještě spousta dalších věcí, ke kterým se vrátím třeba zase příště. 🙂


Helena právě prožívá 27. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

27._tyden.jpg

10.4.2017 9:08  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist