Oficiálně těhotná

TĚHULKA HELENA Nemohla jsem se dočkat průkazky. Znamenalo to pro mne potvrzení mého miminka, že tam opravdu je a že jsem si ho nevymyslela. Stále mi to celé připadá jako sen. S manželem jsme s tím tak nějak počítali, že „po svatbě se tak nějak občas jako rodí děti“, ale že konkrétně nám a skutečné miminko? 🙂

Vyšetření ve 12. týdnu a vystavení průkazky bylo pořád v nedohlednu. K tomu nekonečné ranní, odpolední, večerní i noční nevolnosti. Konečně mi doktorka stanovila termín kontroly hned po Vánocích. Vždycky se těším na Vánoce jako malé dítě, ale tentokrát nevím, na co jsem se těšila víc.

Normálně jsem z lékařů lehce nervózní – aby bylo všechno v pořádku – ale tentokrát jsem se skutečně jenom moc těšila. Překvapil mne manžel, který se ochotně nabídl, že mne na prohlídku odveze, měl ty dny dovolenou. A pak se mezi řečí zeptal, jestli se může na miminko na ultrazvuku jít také podívat, že by ho moc rád viděl. Představila jsem si manželovu přítomnost u vnitřního vyšetření a přemýšlela, jestli se to opravdu takhle běžně dělá, jestli tam chlapi chodí.

Googlila jsem informace z webových stránek ordinace, ale paní doktorka tam zmínku o tatíncích neměla. Vyhledala jsem diskuze a z nich vyplynulo, že záleží na lékaři, jestli s tím souhlasí. Manžel mne chtěl odvézt každopádně a prý když tak počká v čekárně.

Konečně termín prohlídky. Sedli jsme si do prázdné čekárny. Dveře ordinace paní doktorky se otevřely a vycházeli lidé, co byli před námi. Budoucí maminka ještě se svou maminkou i manželem. Trochu jsem si oddychla, že teď nebudu muset manželovu přítomnost moc vysvětlovat. Když procházeli kolem nás, muž zavolal na mého manžela: „Nazdáááár, co tady děláš?“ A můj muž na to: „Čaaau, no… jdu si přece nechat vyšetřit vanu.“ 🙂 A snažil se vystrkovat bříško, které nemá.

Následoval družný rozhovor dvou kolegů z práce. Bylo to jak začátek vtipu: „Potkají se dva chlapi na gyndě…“

Vyšetření proběhlo díky paní doktorce moc příjemně. Kvůli manželovi nedělala vnitřní ultrazvuk, ale vnější, přes bříško, i když to pro ni bylo složitější, na vnitřním je prý miminko lépe vidět. Dostala jsem průkazku a hlavně informaci, že je všechno v pořádku! Díky Bohu.


Helena právě prožívá 14. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476598316866011.jpg

12.1.2017 8:51  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist