18. tt. – Brutální rýmička

TĚHULKA HELENA Zatím jsem v těhotenství nebyla naštěstí nemocná. Někdy v půlce prvního trimestru mne škrábalo v krku. To bylo v době, kdy mi spousta jídel a vůní vadila a trápily mne ranní nevolnosti.

Nechtěla jsem brát léky, a tak jsem na radu manžela vykloktala slivovici – a pak vyplivla, nepolykala. 🙂 Bylo to nejspíš to, co mi pomohlo zabránit, aby se nachlazení rozjelo. Ale ty vedlejší účinky nikomu nedoporučuju… Odpor ke slivovici mám i normálně, teď byl znásoben tím, že jsem na to fakt neměla chuť a dělalo se mi špatně z té vůně. No, každopádně jsem to nějak vykloktala. Fuj!

Cítila jsem tu odpornou chuť a vůni ještě týden, jen při pomyšlení na slivovici jsem letěla zvracet. Tohle je můj recept na nachlazení číslo jedna. 🙂 A ještě přidám druhý recept. Každý si může vybrat, co mu je příjemnější. 🙂

Na netu jsem hledala nějaké rady, jak se nachlazení přirozeně nějak rychle zbavit. Moc jsem toho nenašla. Ve čtvrtek ráno mne začalo škrábat v krku, řešila jsem to častým pitím co nejteplejšího čaje – byl to ovocný čaj červený pomeranč s limetkou. A do čaje jsem vymačkala půlku až celý citron. Pila jsem asi 4 čaje denně a večer chodila brzo do postele (a koukala se na filmy). Koupila jsem si sirup StopKašel, obsahuje šetrné bylinky pro těhotné a zdá se, že mi pomáhá. Je teda dost drahý, 300 ml stálo necelé dvě stovky, vydrží 6,5 dne, takže na jednu epizodu rýmičky. Zázvor jsem raději vynechala, v těhotenství se moc nedoporučuje, ale zařadila jsem jídla s česnekem.

Druhý den mi bylo pořád hrozně – teklo mi z nosu a všechno mne bolelo, byla jsem unavená. Třetí den večer mi bylo nejhůř. Bolely mne všechny svaly a klouby, ale nejvíc ze všeho hlava. Měla jsem teplotu trochu přes 37 °C, což nic hrozného není, ale mně bylo tak špatně, že jsem to už nedávala. Celou dobu jsem se snažila vyhnout Paralenu a vzít ho jako poslední možnost. Teď jsem uznala, že ho fakt potřebuju. Spolkla jsem jednu celou tabletku a tak po půl hodině se mi hodně ulevilo. Zaspala jsem to a další den už to bylo dobré. Jako zázrakem mi úplně přestala i rýma. Doufám, že miminko ten Paralen zvládlo.


Helena právě prožívá 18. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476598316866011.jpg

8.2.2017 12:32  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist